,, Fókuszban az egészség” előadás-sorozat - ,,Tipikus női és férfi betegségek” Bagamér

2018. január 23

,, Fókuszban az egészség” előadás-sorozat

,,Tipikus női és férfi betegségek”

2018.01.23. Bagamér

Tipikus női és férfi betegségek előadásunkat a ,,Fókuszban az egészség" előadás-sorozatok egyik főbb témáját 2018. január 23-án rendeztük meg Bagamérban a Községi Közművelődési Könyvtárban (Művelődési Ház). Előadásunk célcsoportja a fiataloktól egészen az idősebb korosztályig terjedt.
Az előadás egy időben két külön csoportban zajlott egy nőgyógyász (Dr. Bedő Tibor) illetve urológus (Dr. Juhász Róbert) részvételével.
A terem két sarkában úgy helyzetünk el asztalt az előadók számára, hogy velük szemben tudtak helyet foglalni a vendégeink.
A nők részére igyekeztünk hangsúlyozni a nőgyógyász felkeresésének fontosságát legalább évi 1 alkalommal.
Statisztikákat tudatunk velük többek között arról, hogy minden tízedik nőnek esélye van az emlőrák kialakulására, ezért rendkívül fontos a rendszeres orvosi vizsgálat mellett az önvizsgálat is.

A terem másik felében külön a férfiakkal foglalkoztunk, célunk az volt,hogy olyan betegségekre térjünk ki amelyek elsősorban a férfiakat érintik.
Mindkét témában az esetleges betegségek kezeléséről, megelőzéséről, és felismeréséről is szó esett.
Az előadáson 40 fő vett részt. Zárásként mini állófogadással kedveskedtünk.
Pozitív visszajelzéseket kaptunk a rendezvénnyel kapcsolatban, mivel az Bagamérban élő emberek többsége nem teheti meg , hogy különböző tanácsadásokon vegyen részt. A jelenlévők az előadás közben kérdéseket tehettek fel a témához kapcsolódóan amelyre szakszerű választ kaphattak. A közös előadás után lehetőség volt személyes pár perces beszélgetésre a főorvosokkal, ahol
négyszemközt is feltehették kérdéseiket az érdeklődők.