,, Fókuszban az egészség" - Kamaszgyerek problémák

,, Fókuszban az egészség" - Kamaszgyerek problémák

,,Fókuszban az egészség” előadás-sorozat – Kamasz gyerek problémák

2018.11.22. -  Bagamér

Ezen az előadásunkon, a fiatalabb korosztály életében megjelenő problémákkal foglalkoztunk Vilmányi Nóra egészségpszichológus segítségével.

A településen már megismert ,,fókuszban az egészség” előadássorozat mai napon megrendezésre kerülő Kamasz gyerek problémák előadására főként szülők éreztek, összesen 22 fő gyűlt össze.

Szakértőnk segítségével számba vettünk a már kisgyermekkortól pubertáskorig alakuló, és megjelenő problémákat, ezeknek helyes kezelését.

Átbeszélésre kerültek a pszichés problémák kezelése, emellett, hogy mit engedhetünk meg gyermekeink számára mit nem, mennyire legyünk szigorúak vele.

Kamasznevelési tanácsok is elhangzottak a szülők számára. Bemutatásra kerültek az olyan testkép zavarok, amelyek ebben a korban odafigyelés nélkül akár drasztikusan megváltoztathatják a gyerekek egészségügyi állapotát, és testfelépítését, konkrétabban az anorexia és a bulimia kerültek szóba, mivel hazánkban jelentősen elterjedt.

Szóba került, a gyerekek felvilágosítása is, szexuális téren, mikor üljünk le a gyerekkel beszélni róla, mi az amibe betekintést nyerhet, melyek azok a fontos dolgok mint pl. a védekezés, menstruáció amelyeket mi magunk is elmagyarázhatunk fiatal felnőtt gyerekünknek.

Az előadás végén, lehetőség volt személyes beszélgetésekre is, szakemberünk készséggel válaszolt minden felmerülő kérdésre.

A vendégeink számára, egy kisebb állófogadással készültünk amely során még egymás között is lehetett tapasztalatokat megosztani.