,,Fókuszban az egészség” előadás-sorozat – Terhesség, babavárás (Bagamér)

2018. május 15
,,Fókuszban az egészség” előadás-sorozat – Terhesség, babavárás (Bagamér)

,,Fókuszban az egészség” előadás-sorozat – Terhesség, babavárás

2018.05.15. -  Bagamér

Bagamérban  került megrendezésre előadás-sorozatunk következő eseménye Terhesség és babavárás témában 2018. május 15-én fél 5 kor a bagaméri Művelődési Házban. Az előadásunkkal főként anyukákat, illetve gyerek tervezésben gondolkozó párokat, fiatal nőket szerettünk volna megcélozni.  Az előadást Szabó Györgyi kuratóriumi elnök nyitotta meg, és köszöntötte a vendégeket. Segítségünkre volt Timoska Andrea bagaméri védőnő, aki több éves szakmai tapasztalatait, ismeretit osztotta meg a résztvevőkkel.

Az előadás során szó esett a terhesség során felmerülő problémákról és az ez alatti vizsgálatokról, a terhesség folyamatairól.  Szóba került a terhesség utáni depresszió és beszéltünk a magzat egészséges fejlődéséhez szükséges vitaminokról, étrend-kiegészítőkről, ételekről.

Beszéltünk a terhesség jeleiről, az ez alatti hangulat változásokról, illetve hogy a ezen időszak alatt milyen egészségügyi ismeretekkel érdemes rendelkezni. Átbeszéltük, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a nem kívánt terhesség esetén és ezek milyen kockázatot jelenthetnek, illetve milyen mellékhatásokkal párosulhatnak.

Előadásunkat összesen 40fő kísérte figyelemmel, akiket ezután mini állófogadás (croissant, szendvics, üdítő) keretében láttunk vendégül, ahol még lehetőség volt kérdés feltevésre, szakemberünkkel való négyszemközti beszélgetésre.

Az előadásunk pozitív visszajelzésekkel zárult, a jelenlévő anyukák is szívesen osztották meg egymás között a terhesség alatti tapasztalataikat, illetve a fiatalabbakat tanácsokkal látták el.