Menü
Akadálymentesített weboldal

Fókuszban az egészség előadássorozat - Betegségek lelki okai

2019. június 17
2223
Fókuszban az egészség előadássorozat - Betegségek lelki okai

 

,,Fókuszban az egészség” -  előadássorozat

Betegségek lelki okai

2019.06.17. Bocskaikert

Előadásunk 2019.06.17-én 14:30 perckor vette kezdetét, Lévai Nikolett kuratóriumi tag nyitóbeszédét hallhatták a résztvevők, amelyben bemutatta az előadót, a mai témát, a következő előadásainkat.

Rendezvényünkön Vilmányi Nóra egészségpszichológus tartott előadást, azokról a betegségekről amelyek főként lelki eredetűek.

Ismertette, mennyire fontos szerepe van annak, hogy az ember milyen kapcsolatot ápol a testével, önmagával, mivel a gondolatainkkal ahogy megbetegíteni, úgy meggyógyítani is megtudjuk magunkat.

Konkrét listával is készült, melyekben a probléma forrása megtalálható, amelyeket önmagunkban orvosolva elérhető a gyógyulás.

Hát problémák: A támogatás hiánya; Hát felső része: az érzelmi támogatás hiánya, visszatartja a szerelmet; Hát középső része: bűnösség érzése; Hát alsó része: a pénzügyi támogatás hiánya, a pénztől való félelem.

Szembetegségek: Nem tetszik, amit lát az életedben; Nem akarja látni a múltat, jelent vagy a jövőt; Nem látja az igazságot.

Fejfájás: Az én érvénytelenítése; érzelmi zavarok; Bizonytalanság.

Migrén: Túl nagy nyomást gyakorol magára; tökéletes akar lenni; elnyomja a haragot.

Ez csak néhány páros a betegségek lelki okai közül. Előadónk röviden ismertette, hogyan és milyen jelekből ismerhetjük fel magunkon a különböző betegségeket, illetve hogyan kezelhetjük. Arra is választ adott, hogyan tudjuk helyre állítani a gondolatainkat, ha kibillentünk az egyensúlyból, ezáltal megőrizni egészségünket.

Előadásunkat 35 fő kísérte figyelemmel, akik számára többnyire ismeretlen volt a téma, többen a spirituális gondolkozásmódhoz hasonlították.

A rendezvényünk végén, állófogadásra invitáltuk vendégeinket, ami alatt lehetőség volt egészségpszichológusunkkal szemmélyes beszélgetésre is.