Fókuszban az egészség előadássorozat -Szív és érrendszeri betegségek

,,Fókuszban az egészség” előadássorozat

Szív és érrendszeri betegségek

2019.05.28. – Bagamér

Soron következő ,,Fókuszban az egészség” előadássorozatunk témája a világ egyik vezető halálokának számító betegsége volt, ami nem más, mint a szív és érrendszeri betegségek.

Fontosnak tartottuk, hogy előadásink között ez a téma is szerepeljen, mivel a betegség kialakulásában több mint 300 rizikófaktor játszik szerepet, többek között a magas vérnyomás, magas koleszterin, illetve vércukor szint, amelyek napjainkban a 35 év felettiek életében már nagyobb eséllyel előfordulhat.

Előadásunk Lévai Nikolett, a Munkanélküliséget Kezelő Alapítvány kuratóriumi tagja nyitotta meg, és ismertette a téma fontosságát, illetve a téma előadóját Babcsányné Elek Anikó mentőtisztet.

Anikó több éve mentőtisztként dolgozik, így az interaktív előadása mellett, személyes tapasztalatait is megosztotta a jelenlévőkkel.

Ugyan az időjárás nem volt túl kedvező aznap a településen, ennek ellenére a létszám 20 fő volt.

Az előadó első sorban a szív és érrendszeri betegségek bővebb fogalmát ismertette, ezek után pedig egyesével haladt végig bemutatásukkal, az enyhébbektől a súlyosabbak felé.

Hangsúlyozta a kardiológiai vizsgálatok fontosságát, mivel az enyhébb tünetek is okozhatnak később súlyosabb problémákat, de az időben felismerés, ezen betegségek esetében is létfontosságú.

A téma nagy sikert aratott a résztvevők között, mivel a legtöbben a magas vérnyomás és vércukor szintükkel fordultak az előadóhoz, aki megfelelő tanácsokkal látta el a kérdezőket.

Az előadás után állófogadásra invitáltuk résztvevőinket, ami alatt még lehetőség volt, négyszemközti beszélgetésre szakemberünkkel.