Menü
Akadálymentesített weboldal
Bemutatkozás

 

 

A Munkanélküliséget Kezelő Alapítvány bemutatása


Szervezetünk 1991-ben Álláskeresők Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete néven kezdte működését, majd 1998-tól alapítványi formában Munkanélküliséget Kezelő Alapítvány néven folytatja tevékenységét.

Fő célunk a növekvő elhelyezkedési gondok enyhítése és a munkanélkülivé vált, illetve váló emberek munkaerőpiacra történő visszajuttatása.

Az elhelyezkedési gondokkal küzdő fiatalok és idősek, fogyatékkal élők, képességeik miatt hátrányos helyzetben lévő vagy hátrányos helyzetű térségben élők segítése álláskeresési tanácsadással, átképzések támogatásával, munkaerő közvetítéssel valósul meg.

Az alapítvány a munkavállalók támogatásán túlmenően feladatának tekinti a munkanélküliség következtében hátrányos helyzetbe került szülők és gyermekeik esélyegyenlőségének javítását.
Folyamatosan segítjük a fiatalokat és fiatal gyermekes családokat, a családokban előforduló konfliktusok kezelését.


Fontos feladatunk a civil szervezetekkel való szoros együttműködés és összefogás.
Tevékenységünket a vezetőségi tagok és a jól képzett aktivisták segítik. 2005 és 2007 között a "Diplomások a non-profit szektorban" című munkaerőpiaci program keretében 3 fő diplomás pályakezdőt foglalkoztatott. Feladatuk a pályázatok figyelése, megírása, koordinálása volt.

2007-ben alapítványunk elnyerte a Hajdúhadházi Helyi Vidékfejlesztési Iroda működtetésének jogát.

Az Iroda működése által szervezetünknek lehetősége volt a Hajdúhadházi kistérségben a társadalmi és gazdasági integráció elősegítésében szerepet vállalni, illetve a kistérség országos vérkeringésbe való beintegrálására. Szervezetünk 2007-ben megkapta az Észak-Alföldi Regionális Munkaügyi Központ magán-munkaközvetítői engedélyét, mely által az álláskeresők segítésére irányuló tevékenységét még hatékonyabban végezheti.

2009 - ben megpályáztunk munkaerőpiaci szolgáltatásokat a ÉRMK - nál, amit sikeresen teljesítettünk, ezáltal ezen a területen is rendelkezünk referenciával. Székhelyünk Debrecenben található, de tevékenységünket megyei szinten valósítjuk meg, különösen nagy hangsúlyt fektetve a leghátrányosabb kistérségekre, településekre. A rendezvényeinket legtöbbször vidéki helyszíneken rendezzük meg, így közel visszük az emberekhez az információt, a segítséget.

2010- ben a Hajdú - Bihar megyében működő hátrányos helyzetűekkel foglalkozó civil szervezetek részére információs napokat szerveztünk. 2008-ban és 2009- ben gyerekek táboroztatásában és gyermekrajz pályázatban működtünk együtt a Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesületével. 2011 - ben hátrányos helyzetűek átképzésében működtünk együtt 2 civil szervezettel Nyíracsádon és Nyírábrányban.

Továbbra is törekszünk, hogy minél szélesebb körben tudjunk segíteni képzések, tanácsadások keretében a megyében élő hátrányos helyzetűeknek, családoknak.
Korszerűsíteni kívánjuk az alapítvány már meglévő eszközeit, ezzel is növelve munkánk hatékonyságát.

2010 - ben kibővítettünk szolgáltatásainkat mentálhigiénés tanácsadással, melyet igény szerint heti 1 alkalommal tartunk irodánkban. Álláskereső klubbunk heti egy alkalommal várja az érdeklődőket.


2012-ben a „Kézfogással a bagaméri családokért" elnevezésű programmal során alapítványunk erősíteni igyekezett a gyermekvállalás a családi élet fontosságát és tudatos tervezését.
Nyomatékosítani próbáltuk az emberekben az egymás iránti szolidaritást. Ennek érdekében olyan rendezvényeket, képzéseket, szolgáltatásokat valósítottunk meg, melyek a helyben élő családok igényeihez idomultak s reményeink szerint hatékony segítséget nyújtottak számukra.
Különböző tanácsadásokat és tréningeket bonyolítottunk le, melyek során a célcsoport válaszokat kaphatott a családi élettel kapcsolatosan felmerülő kérdésekre.

2014 decemberében a debreceni hallássérült intézmény óvodás gyermekeinek kedveskedtünk Mikulásünnepség keretében 1-1 mikulás csomaggal adománnyal. 2015-ben Önkéntesek toborzását végeztük sikeresen.

 

2017-ben elnyertünk egy EFOP pályázatot - Védőháló a bagaméri és bocskaikerti családokért címmel. A projekt 2 év időtartamot ölel fel, ez idő alatt Bagamér és Bocskaikert településen folyamatos tanácsadásokkal - álláskeresési, önismereti, baba-mama, életvezetési -, sportfoglalkozásokkal, rendezvényekkel. A projekt fő célja, hogy erősítse a társadalomban a család, a családi közösség, a házasság, a gyermekek és gyermekvállalás fontosságát, illetve a segítse hátrányos helyzetű lakosság felzárkóztatását.

 

A kuratórium jelenlegi elnöke Szabó Györgyi pedagógus, közbeszerzési referens és pályázatíró több éves szakmai tapasztalattal kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik.

Munkánk fejlesztéséhez önkéntesek jelentkezését is várjuk.

 

Elérhetőségünk: mkalapitvany@gmail.com

 

Kérjük, támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Munkanélküliséget Kezelő Alapítvány munkáját!

Adószámunk: 19126968-1-09

 

Támogatóink: